Brasserie - Restaurant |Martelarenplein 8, 3000 Leuven
016/20.03.32| la_vignette@hotmail.com

 

Brasserie/ Restaurant “La Vignette” heeft een typisch klassiek- als hedendaagse Belgische keuken. Prijs-kwaliteit ligt ons aan het hart. Ons doel is kwaliteitsvolle gerechten aan te bieden en al onze klanten tevreden naar huis te sturen na een aangename ervaring. Klantvriendelijkheid is ook van groot belang en wij appreciëren u feedback. Wij bevinden ons op een unieke locatie in Leuven aan het Martelarenplein.

 

De oorsprong van de naam “La Vignette” komt uit het Frans.

Een “Vignette” is een een wijngaard met ongeveer een oppervlakte van 500 vierkante meter die deel uitmaakt van een groter geconsolideerde wijngaard. Investeerders kunnen een stuk grond kopen binnen de wijngaard en uitbaten. Ze mogen vervolgens naar de getroffen regeling leveren aan een externe druif teler, een grote wijnproducent of exclusief de wijn produceren. Door de coöperatieve structuur profiteren zij van schaalvoordeel en dus goedkopere arbeid en operationele kosten.

In veel wijngaarden kan met naast wijn degusteren ook iets eten, vaak onder een gezellige sfeer. Deze sfeer en culinaire link legt dus een link naar het restaurant.